Těstoviny s restovanými kalamáry
Suroviny
- 300 g Kalamáry
- 300 g Těstoviny Penne
- 250 g Rajčata Cherry
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 2 kávová lžička Citrónová šťáva
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Máta
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 7 g
- Sodík 952 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 174.8 mg
- Draslík 548.6 mg
- Vláknina 1986.9 mg
- Vitamín A 1986.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší kalamáry dobře vyčistíme zevnitř, zvenku, zbavíme průhledných kostí, hlavy a kůže. Dobře je promyjeme pod tekoucí vodou, osušíme je nakrájíme je na kroužky a na chvíli je odloíme do mísy.
-
2
Očištěné stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Omytá cherry rajčata, chilli papričku, šalotku a bylinky (majoránku, mátu, bazalku) a osušíme. Bylinky, chilli papričku a šalotku pokrájíme nadrobno, rajčata na čtvrtky.
-
3
V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní penne těstoviny a uvaříme je al dente podle návodu. Pak je scedíme a necháme okapat.
-
4
V pánvi si rozehřejeme olej, na něm si krátce orestujeme česnek, pak k němu přidáme kalamáry a chilli papričku. Když kalamáry chytají zlatou barvu (budou křupavé), přidáme pokrájená rajčata, bylinky, podle chuti vše posypeme čerstvě pomletým pepřem a solí. Ještě chvilku restujeme, pak pánev odstavíme z plotny, směs nakonec pokapeme citrónovou šťávou. Přidáme okapané těstoviny, promícháme a hned servírujeme. Dobrou chuť.