Klobásníky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Droždí
  • 60 g Husí sádlo
  • 100 g Mouka celozrnná špaldová
  • 750 g Vepřový bok
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1148 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 555 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 212.3 mg
  • Draslík 372.9 mg
  • Vláknina 4322.3 mg
  • Vitamín A 4322.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem. Do misky rozdrobíme droždí, utřeme s cukrem a smícháme se lžící vlažné vody a lžící mouky. Necháme droždí vzejít.

  • 2

    Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynuté droždí a všechny zbylé suroviny a vody tolik, abychom vypracovali hladké a nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme na teple kynout. V průběhu kynutí těsto jednou promícháme.

  • 3

    Vykostěný bůček bez kůže umeleme, přidáme všechny další suroviny (česnek utřeme) a alespoň 5 minut mísíme.

  • 4

    Z propracovaného vykynutého těsta odkrajujeme kousky (zhruba 12 – 15 kusů) a do každého zabalíme část náplně. Dobře spojíme a spojenou stranou položíme na plech. Pod utěrkou necháme ještě asi 20 minut kynout. Poté potřeme rozpuštěným sádlem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 8 – 10 minut. Poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě asi 30 - 40 minut, čas závisí od velikosti klobásníků. Po upečení potřeme rozpuštěným sádlem a můžeme podávat.

Komentáře k receptu