Nejlepší králík na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Slanina vepřová
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 0.75 ks Masox
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 plátek Celer bulvový
  • 1.8 kg Králík
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1380 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 1327 mg
  • Bílkoviny 145 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 467.5 mg
  • Draslík 1682.8 mg
  • Vláknina 8978.1 mg
  • Vitamín A 8978.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, plátek celeru na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek rozdrtíme, cibuli nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Odblaněného králíka naporcujeme, opláchneme, osušíme a osolíme.

  • 3

    V kastrolu na oleji osmažíme slaninu, přidáme zeleninu (kromě česneku), koření a opékáme za častého míchání asi 15 minut. Poté přidáme čtvrtky králíka, poprášíme paprikou, a za častého obracení maso zprudka smažíme. Asi po 5 minutách zalijeme horkou vodou, do ní rozdrobíme masox a přidáme česnek. Maso dusíme na středím plameni, až je měkké.

  • 4

    Udušené maso obereme z kostí a do vydušené šťávy přilijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Povaříme zhruba 10 minut, poté omáčku přecedíme a ochutíme citronovou šťávou. Do omáčky vložíme vykostěné maso, prohřejeme, nevaříme, a podáváme.

Komentáře k receptu