Nejlepší jehněčí žebra
Suroviny
- 800 g Jehněčí žebírka
- 400 ml Vývar jehněčí
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 8 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 934 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 83 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 178.7 mg
- Draslík 614.5 mg
- Vláknina 3396.5 mg
- Vitamín A 3396.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, bylinky drobně nasekáme. V hrnečku rozmícháme sůl, bylinky, citronovou kůru a šťávu.
-
2
Žebírka v celku opláchneme a osušíme. Ostrým nožem uděláme do masa zářezy, do nichž vkládáme česnek. Poté maso potřeme ochuceným olejem a vložíme do pekáče na mřížku a v troubě předehřáté na 190 °C. Zapečeme, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme, až je maso měkké.
-
3
Během pečení potíráme výpekem a zbylým ochuceným olejem.
-
4
Po upečení maso vyjmeme z pekáče a pod alobalem necháme odpočinout.
-
5
Do výpeku vlijeme vývar, krátce povaříme, sejmeme z ohně, vložíme máslo a necháme rozpustit.
-
6
Maso naporcujeme, přelijeme šťávou a podáváme.