Nejlepší sekaná
Suroviny
- 500 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Podravka
- 3 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rohlíky bílé
- 4 ks Vejce slepičí
- 8 stroužek Česnek
- 1 l Mléko polotučné
- 1 kg Maso mleté - mix
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 51 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 180.2 mg
- Draslík 300.1 mg
- Vláknina 6285 mg
- Vitamín A 6285 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého pekáče vlijeme olej a 200 ml vody.
-
2
Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem tak, aby byly rohlíky ponořené, a necháme vsáknout.
-
3
Ve velké míse mleté maso dobře promícháme se zbylým mlékem. K masu přidáme vymačkané rohlíky, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, hrubě ustrouhané brambory, ochutíme Podravkou a kořením. Do masové hmoty přidáme tolik strouhanky, aby hmota byla dostatečně hustá.
-
4
Mokrýma rukama tvarujeme šišky, dáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 90 minut.
-
5
Zhruba po 40 minutách sekanou potřeme hořčicí a dopečeme. V průběhu pečení poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou.