Nakládané žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 26 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 738.1 mg
- Vláknina 7788 mg
- Vitamín A 7788 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu přivedeme k varu ocet s cukrem a se solí. Ve směsi postupně dusíme očištěné žampiony, vždy 4-5 minut. Žampiony necháme okapat na více vrstvách papírových utěrek.
-
2
Podušené žampiony spolu s nasekaným česnekem, s nadrceným celým pepřem, bobkovými listy a nasekanou petrželkou naskládáme do čisté sklenice. Zalijeme olejem tak, aby houby byl úplně ponořené. Sklenici uzavřeme a necháme v chladničce nejméně 2 dny.