Nejlepší amur
Suroviny
- 350 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 ml Víno bílé
- 20 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Lilek
- 3 ks Celer řapíkatý
- 8 stroužek Česnek
- 1 kg Amur bílý
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 23 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 470.9 mg
- Vláknina 7940.1 mg
- Vitamín A 7940.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Kukuřičnou strouhanku smícháme s moukou. Lilek nakrájíme na špalíčky, oloupaný česnek podrtíme nožem, tři řapíky celeru opláchneme a nakrájíme na kousky.
-
2
Porce ryby osolíme a obalíme v mouce se strouhankou. Dáme smažit do rozpáleného oleje, po obou stranách jen aby bylo maso lehce růžové. Přendáme na ubrousek, aby se vsákl tuk.
-
3
Do zapékací mísy naskládáme pokrájenou zeleninu včetně konzervovaných rajčat, okořeníme, osolíme, zakapeme olejem a promícháme.
-
4
Zeleninu dáme péci do trouby předehřáté na 175 °C, pečeme zhruba 15 minut. Poté zeleninu posypeme kapary, položíme porce ryby, podlijeme vínem a pečeme asi 15 minut.