Hrachová kaše s hovězí svíčkovou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 67 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 200 g Hrách loupaný
  • 600 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Cibulka lahůdková
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 405.7 mg
  • Vláknina 8307.1 mg
  • Vitamín A 8307.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Promytý žlutý hrách dáme do hrnce, přilijeme vodu, ochutíme solí a přivedeme k varu. Majoránku, očištěnou celou cibuli a oloupanou mrkev přidáme k hrachu a pod poklicí pomalu hrách uvaříme doměkka. Občas hrách promícháme, dáváme pozor, aby se nepřipálil.

  • 2

    Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme na kostky velké přibližně 2x2cm. Očištěnou lahůdkovou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi rozpálíme olej, na něm maso krátce, za stálého míchání orestujeme. Restujeme přibližně 4-6 minut. Maso osolíme, ochutíme pepřem, přidáme pokrájenou cibulku, společně smažíme asi 2 minuty pak přimícháme sójovou omáčku, 3 lžíce loupaných rozmačkaných rajčat. Pod poklicí maso pomalu dusíme dalších 10-12 minut doměkka.

  • 3

    Z uvařené hrachové kaše vyjmeme mrkev s cibulí. Kaši rozdělíme na porce, do středu kaše dáme porce hovězího masa se šťávou a servírujeme.

Komentáře k receptu