Krůtí prsa v pomerančové marinádě
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
- 100 ml Rajčatová šťáva
- 100 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 2 ks Pomeranče
- 1 ks Pomeranče
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 14 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 81.3 mg
- Draslík 704.2 mg
- Vláknina 7870.5 mg
- Vitamín A 7870.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme pomerančovou marinádu: do mísy s olejem vymačkáme šťávu z pomerančů. Přidáme k ní sójovou omáčku, med, prolisované stroužky česneku, rajčatovou šťávu, mletý zázvor, mletý hřebíček a kukuřičný škrob Maizenu. Vše v míse důkladně promícháme. Omytá a osušená krůtí prsa rozřežeme na poloviny a celá je namočíme do marinády na 6-8 hod.
-
2
Druhý den předehřejeme troubu na 200°C. Do zapékací misky dáme marinovaná krůtí prsa, podlijeme je troškou vody, mísu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Maso během pečení několikrát potřeme zbývající marinádou. Pečeme ho přibližně 35-45 minut.
-
3
Omytý a osušený pomeranč pokrájíme na měsíčky. Měkké upečené maso pokrájíme na plátky, dáme je na talíře, ozdobíme kousky pomeranče, maso přelijeme výpekem a servírujeme.