Cizrna s paprikami a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 11 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 886.1 mg
- Vláknina 20339.4 mg
- Vitamín A 20339.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 132 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočenou cizrnu uvaříme doměkka a slijeme.
-
2
Brambory a papriky očistíme, brambory nakrájíme na kostky a papriky na nudličky.
-
3
V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme nasekanou cibuli, přidáme na tenké nudličky nakrájený salám a okořeníme kmínem. Přidáme brambory, po chvíli papriky, osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a cayenským pepřem. Dusíme do změknutí brambor a paprik.
-
4
Nakonec přidáme vařenou cizrnu a pokrm jen prohřejeme.