Krkonošský Kuba s čerstvými hříbky
Suroviny
- 150 g Ječné kroupy
- 150 g Hříbky čerstvé
- 310 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 8 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 666.2 mg
- Vláknina 14355.8 mg
- Vitamín A 14355.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyté kroupy dáme do hrnce, zalijeme je vodou a necháme 2 hodiny namočené. Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Očištěné a omyté čerstvé hříbky pokrájíme na plátky.
-
2
Kroupy s tou samou vodou dáme na plotnu, přidáme přidáme sůl, majoránku, bobkový list a přivedeme je k varu. Pak snížíme teplotu a uvaříme je doměkka. Vaříme je přibližně 50-60 minut. Troubu si předehřejeme na 200°C. Pekáček vytřeme olejem.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, na něm osmažíme hříbky, ochutíme je solí, kmínem a pepřem. Houby vyjmeme z pánve, dáme si je do misky a na tom samém omastku osmažíme dorůžova cibulku. Očištěné stroužky česneku prolisujeme.
-
4
Z uvařených krup vyjmeme bobkový list, pak do nich přimícháme hříbky, cibulku a prolisovaný česnek. Vše dobře promícháme, podle chuti dosolíme a dáme do pekáčku. Houbového Kubu dopečeme v troubě 20 minut.
-
5
Porce dáme na talíře a hned teplé servírujeme.