Pečená zelenina se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Cuketa
  • 100 g Paprikové lusky čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 10 g Cibule
  • 2 g Olej olivový
  • 5 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Lněné semínko
  • 0.5 kávová lžička Provensálské koření
  • 0.5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 851.2 mg
  • Vláknina 13035 mg
  • Vitamín A 13035 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu (kromě cibule a česneku) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Plátky zeleniny vsypeme do zapékací nádoby, posypeme provensálským kořením, přidáme nakrájený oloupaný česnek a cibuli. Zalijeme olejem rozmíchaným s drceným lněným semínkem a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Zeleninu zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu