Zadělávané drůbeží žaludky s knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žaludky drůbeží
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Žemle tuková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Vývar slepičí
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 683 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 93.9 mg
  • Vláknina 3146.2 mg
  • Vitamín A 3146.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a dobře očištěné žaludky povaříme. Odkrájíme tvrdou kůži. Nakrájenou zeleninu s cibulí osmahneme na sádle. Tu pak přidáme se žaludky do vývaru. Vaříme do změknutí.

  • 2

    Připravíme si jíšku ze sádla a mouky, zředíme ji vývarem ze žaludků a dobře povaříme.

  • 3

    Na závěr dochucujeme slepičím vývarem, solí a nakrájenou petrželkou. Žaludky nakrájíme na menší kousky a promícháme v omáčce, aby byly teplé.

  • 4

    Knedlíčky:

  • 5

    Nakrájíme si žemle na malé kostičky, pokropíme horkým mlékem, asi 2,5 dl. Přidáme horké sádlo a necháme vše vsáknout,

  • 6

    Po vychladnutí přidáváme sůl, majoránku, vejce a strouhanku dle potřeby tak, aby se daly tvořit malé kuličky.

  • 7

    Vkládáme do vařící vody v široké nádobě a vaříme dokud nevyplavou.

  • 8

    Pak jeden vyndáme a rozkrojíme, abychom zjistili zda je uvařený.

  • 9

    Opatrně je scedíme, aby se nám nerozpadly. Dáme na talíř a přidáme žaludky, poléváme omáčkou.

Komentáře k receptu