Zadělávané drůbeží žaludky s knedlíčky
Suroviny
- 500 g Žaludky drůbeží
- 100 g Zelenina kořenová
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Sádlo škvařené
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 5 ks Žemle tuková
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 l Vývar slepičí
- 2.5 dl Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 29 g
- Sodík 683 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 93.9 mg
- Vláknina 3146.2 mg
- Vitamín A 3146.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a dobře očištěné žaludky povaříme. Odkrájíme tvrdou kůži. Nakrájenou zeleninu s cibulí osmahneme na sádle. Tu pak přidáme se žaludky do vývaru. Vaříme do změknutí.
-
2
Připravíme si jíšku ze sádla a mouky, zředíme ji vývarem ze žaludků a dobře povaříme.
-
3
Na závěr dochucujeme slepičím vývarem, solí a nakrájenou petrželkou. Žaludky nakrájíme na menší kousky a promícháme v omáčce, aby byly teplé.
-
4
Knedlíčky:
-
5
Nakrájíme si žemle na malé kostičky, pokropíme horkým mlékem, asi 2,5 dl. Přidáme horké sádlo a necháme vše vsáknout,
-
6
Po vychladnutí přidáváme sůl, majoránku, vejce a strouhanku dle potřeby tak, aby se daly tvořit malé kuličky.
-
7
Vkládáme do vařící vody v široké nádobě a vaříme dokud nevyplavou.
-
8
Pak jeden vyndáme a rozkrojíme, abychom zjistili zda je uvařený.
-
9
Opatrně je scedíme, aby se nám nerozpadly. Dáme na talíř a přidáme žaludky, poléváme omáčkou.