Rybí polévka s kořenovou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Celer bulvový
  • 20 g Mrkev kořen
  • 20 g Pastinák
  • 100 g Filé rybí
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 0.25 kávová lžička Paprika pálivá mletá
  • 0.25 kávová lžička Paprika sladká mletá
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Nové koření mleté
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Vegeta
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 1.2 polévková lžíce Celer - nať
  • 1 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
  • 1.2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 750.8 mg
  • Vláknina 29953.2 mg
  • Vitamín A 29953.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, celer a pastinák oloupeme, omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou cibuli drobně nakrájíme. Listy z omyté petrželové a celerové natě pokrájíme nadrobno. Filé z aljašské tresky rozkrájíme na větší kousky.

  • 2

    V hrnci na másle zpěníme cibuli, přidáme k ní kořenovou zeleninu a 1/2 pokrájené natě. Za stálého míchání zeleninu krátce orestujeme, přidáme 1 lžičku polohrubé mouky, 1/4 lžičky sladké a 1/4 lžičky pálivé papriky. Stále mícháme, pak přilijeme 500ml horké vody. Vše promícháme, přidáme do polévky bobkový list, drcený kmín, nové koření, celý pepř a sůl. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a polévku budeme vařit celkem 15-20 minut. Přibližně po 7 minutách přidáme do polévky kousky rybího filé a spolu se zeleninou vaříme doměkka.

  • 3

    Před koncem vaření polévku dochutíme solí ((případně i špetkou vegety), zamícháme do ní zbytek pokrájené petrželové a celerové natě a hrnec odstavíme z plotny. Polévku podáváme teplou.

Komentáře k receptu