Polévka s mrkví, fenyklem a tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 350 g Cibule
  • 350 g Pórek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.25 kávová lžička Fenykl obecný
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1338 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 719.6 mg
  • Vláknina 24187.3 mg
  • Vitamín A 24187.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nasekanou cibuli spolu s očištěným, nakrájeným pórkem, fenyklovými semínky a tymiánem zvolna osmahneme v kastrolu s kapkou oleje. Když se koření rozvoní, přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou mrkev a fenykl. Několik minut restujeme, přilijeme netučný vývar, osolíme a opepříme. Vaříme do změknutí zeleniny, podle potřeby můžeme přilít trochu vody.

  • 2

    Polévku nalijeme do misek a ozdobíme nakrájenou natí z fenyklu.

Komentáře k receptu