Cikánský guláš
Suroviny
- 125 g Rajčatová šťáva
- 2 kávová lžička Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Feferony
- 2 ks Paprika žlutá
- 2 stroužek Česnek
- 160 plátek Hovězí libové
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 7 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 46.4 mg
- Draslík 1130 mg
- Vláknina 10971.2 mg
- Vitamín A 10971.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 268.8 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Omyjeme a očistíme zeleninu, nakrájíme na malé kousky. Na nudličky rozkrájíme hovězí plátek. Rozehřejeme olej v pánvi a hovězí nudličky krátce a prudce osmahneme.
-
2
K masu přidáme česnek, cibuli a rajčatový protlak a znovu pořádně osmažíme. Přidáme pokrájenou zeleninu, najemno nasekané feferony a zalijeme rajčatovou šťávou. Ochutíme pepřem, cayenským pepřem a solí a necháme vařit v odkrytém hrnci na mírném ohni asi 5 minut. Pokud je potřeba, můžeme ještě zalít trochou zeleninového vývaru.