Krupkové karbanátky s hrachovými klíčky
Suroviny
- 100 g Krupky trhané
- 200 g Klíčky hrachové
- 100 g Zelí kysané
- 100 g Brambory
- 2 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 2 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 286.9 mg
- Vláknina 3011 mg
- Vitamín A 3011 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
3-4 hodiny předem si namočíme krupky do studené vody. Pak je v sítu propláchneme a dáme do mísy. Přidáme k nim dobře promyté a okapané hrachové klíčky, prolisované stroužky česneku, nadrobno pokrájené kysané zelí, najemno nastrouhaný větší syrový brambor, majoránku, pepř, kmín a sůl. Vše dobře promícháme. Čerstvý bílek vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do připravené směsi.
-
2
Dno rozehřáté teflonové pánve potřeme olejem, vrchovatou lžicí na rozpálený olej naneseme hromádky karbanátkové směsi, upravíme je do tvaru menších vyšších placiček a pomalu je smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 5 minutách. Karbanátky z krupek podáváme teplé. Dobrou chuť.