Hovězí špízy Turgloff
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 600 g Hovězí maso zadní
- 200 g Paprikové lusky čerstvé
- 200 g Cibule
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Sůl celerová
- 2 špetka Sůl estragonová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 14 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 174 mg
- Draslík 976.8 mg
- Vláknina 9804.5 mg
- Vitamín A 9804.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 139.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná, zrníček zbavená rajčata rozmačkáme a zvolna podusíme na pánvi spolu s rozdrceným česnekem. Směs mírně osolíme a opepříme.
-
2
Maso, očištěné papriky a cibule nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na jehly.
-
3
Připravené špízy opékáme v troubě pod grilem asi 10 minut.
-
4
Před podáváním maso a zeleninu stáhneme z jehle, pokapeme citronovou šťávou a osolíme celerovou a estragonovou solí.
-
5
Na každý talíř nalijeme trochu rajčatovo-česnekové omáčky.
-
6
Pokrm podáváme ozdobený nasekanou petrželkou.