Obalovaná kuřecí stehýnka s pikantní sardelovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Čedar
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 ml Bujón bylinkový
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 4 ks Feferony
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 2 špetka Sůl
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 2.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 0.5 polévková lžíce Grilovací koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 833 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 2578 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 364.9 mg
  • Draslík 1253.9 mg
  • Vláknina 6465.7 mg
  • Vitamín A 6465.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.4 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme vejce s nastrouhaným sýrem, solí a strouhankou. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a celá posypeme grilovacím kořením.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 190°C. V hlubší teflonové pánvi rozehřejeme olej. Kuřecí stehna obalíme v rozšlehaných vejcích se sýrem a osmažíme je z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 15 minut, pak stehna dáme do malého pekáčku i s omastkem, zakryjeme je a v troubě dopečeme doměkka. Pečeme je přibližně dalších 30 minut. Občas během pečení obrátíme.

  • 3

    Pánev vytřeme a připravíme si pikantní omáčku: slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Rajčata ponoříme na 30 sekund horké vody, pak je zchladíme a oloupeme. Rozkrojíme je na poloviny, vydlabeme z nich semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté feferonky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na tenké nudličky. Sardelové řezy v oleji necháme okapat, pak je pokrájíme na nudličky téměř stejné velké jako feferonky.

  • 4

    V teflonové pánvi usmažíme slaninu, jakmile začne růžovět, přidáme k ní cibuli s česnekem, promícháme a krátce smažíme. Pak přidáme rajčata, feferonky, sardelové řezy, zeleninový bujón, znovu promícháme a pod poklicí necháme rajčata dusit 10-15 minut. Poté omáčku dochutíme sušeným oreganem, rajským protlakem, solí, cukrem i pepřem. Omáčka by měla být ostrá, pikantní, ale i mírně sladkokyselá.

  • 5

    Upečená kuřecí stehna dáme na talíře, přelijeme je sardelovou omáčkou a hned servírujeme.

Komentáře k receptu