Jehněčí na na čínský způsob s česnekem a paprikami
Suroviny
- 600 g Jehněčí kýta
- 50 g Houby sušené
- 300 ml Víno rýžové čínské
- 2 kávová lžička Solamyl
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 4 ks Cibule lahůdková
- 3 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř cayenský
- 5 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Citrónová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 29 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 104.8 mg
- Draslík 961.3 mg
- Vláknina 4163.2 mg
- Vitamín A 4163.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné jehněčí maso z kýty, které zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Vložíme ho do mísy a zelijeme rýžovým vínem. Necháme ho 30 minut odležet. Omyté papriky rozkrojíme, odstraníme z nich jadřince a nakrájíme je na proužky. Oloupané stroužky česneku posekáme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme na kroužky. Z chemicky neošetřeného citrónu nastrouháme plnou lžíci citrónové kůry. Sušené houby namočíme do vody.
-
2
Maso z vína scedíme, víno zachytíme. Odkapané maso promícháme se solí, pepřem, zázvorem a Solamylem. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, na něm zprudka (3-5 minut) orestujeme nudličky masa dozlatova. Poté maso vyjmeme, odložíme do rendlíku a uchováme v teple.
-
3
Na stejném omastku zpěníme za stálého míchání česnek s cibulí, přidáme papriky, scezené omyté houby a vše krátce osmažíme. Přilejeme víno z masa s 3 lžícemi horké vody, přimícháme 1 lžičku sójové omáčky, 2 lžičky cukru, citrónovou kůru, přidáme maso, promícháme a krátce 5-7 minut, pod pokličkou podusíme.
-
4
Porce masa se zeleninou podáváme hned horké.