Kuřecí vývar na thajský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Kuřecí skelety
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Koriandr čerstvý
  • 2 ks Citronová tráva
  • 2 ks Lístky kafrové limetky
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2060.2 mg
  • Vláknina 3621.2 mg
  • Vitamín A 3621.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuřecí skelety dáme do hrnce a zalijeme studenou vodu. Přivedeme k varu, necháme jen zpěnit a stáhneme plamen. Přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli, svazek stonků koriandru, rozdrcené snítky citronové trávy, 2 lístky kafrové limetky, nadrobno nasekaný zázvor, sůl a pepř. Vývar necháme 2-3 hodiny zvolna probublávat.

  • 2

    Z vývaru vyjmeme citronovou trávu a lístky limetky.

Komentáře k receptu