Kuřecí vývar na thajský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 1 g
- Sodík 459 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2060.2 mg
- Vláknina 3621.2 mg
- Vitamín A 3621.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuřecí skelety dáme do hrnce a zalijeme studenou vodu. Přivedeme k varu, necháme jen zpěnit a stáhneme plamen. Přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli, svazek stonků koriandru, rozdrcené snítky citronové trávy, 2 lístky kafrové limetky, nadrobno nasekaný zázvor, sůl a pepř. Vývar necháme 2-3 hodiny zvolna probublávat.
-
2
Z vývaru vyjmeme citronovou trávu a lístky limetky.