Pikantní špízy s krůtím masem, klobásou a paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 13 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 81.3 mg
- Draslík 462.5 mg
- Vláknina 3107.5 mg
- Vitamín A 3107.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 190-200°C. Krůtí omytá prsa pokrájíme přibližně na kostky velké 3x3cm. Paprikovou pikantní klobásu a očištěné cibule nakrájíme na kolečka. Omytou mladou cuketku pokrájíme na kolečka silné okolo 1cm.
-
2
Na kovové nerezové jehly střídavě napichujeme maso, cibuli, klobásu, cuketu. Připravené jehly se všemi ingrediencemi osolíme, posypeme ďábelským kořením. Špízy vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem, který vložíme do středu trouby.
-
3
Špízy pečeme dozlatova přibližně 25-35 minut, během pečení je poléváme výpekem a otáčíme je podle potřeby.