Vařená vejce pečená v sekané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 50 g Slanina vepřová
  • 600 ml Voda pitná
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 0.2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 400.2 mg
  • Draslík 565.5 mg
  • Vláknina 1725.9 mg
  • Vitamín A 1725.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku s vroucí vodou vložíme 4 vejce a uvaříme je natvrdo (vaříme je 9 minut), pak je ochladíme a oloupeme. Troubu si předehřejeme na 200°C.

  • 2

    Připravíme chutnou sekanou: slaninu a očištěnou cibuli pokrájíme na malé kostičky, slaninu v pánvi vysmažíme téměř na škvarky, přidáme k ní cibuli a zpěníme ji.

  • 3

    Do mísy s mletým vepřovým a hovězím masem přidáme zpěněnou cibuli i se škvarky ze slaniny, hořčici, jedno čerstvé vejce, sůl, černý pepř, majoránku, přisypeme strouhanku a vše důkladně promícháme. Sekanou necháme chvilku odpočinout.

  • 4

    Pak masovou směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvoříme placku asi 2cm silnou a do každé zabalíme uvařené vejce. Utvořené masové koule potřeme hořčicí, poklademe je do malého pekáčku, podlijeme je vodou a dáme do trouby upést. Během pečení je 1-2 otočíme a polijeme výpekem. Pečeme je přibližně 20-30 minut do zlatohněda.

Komentáře k receptu