Vepřová pečínka špikovaná klobáskami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 37 g
- Sodík 839 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 206.8 mg
- Draslík 1075.8 mg
- Vláknina 3957.5 mg
- Vitamín A 3957.5 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 185°C. Vykostěnou omytou kotletu osušíme. Špalíček masa propíchneme napříč z každé strany silnější špikovací jehlou a do každého otvoru zastrčíme tenké pikantní klobásky se šunkou (3 nožičky z jedné strany a 3 nožičky z druhé strany). Maso osolíme, posypeme silně kořením na steaky a vložíme na pekáček. Na povrch masa poklademe plátky slaniny, podlijeme ho vodou, pekáč zakryjeme a vložíme do středu trouby. Pečeme pomalu přibližně 60 minut.
-
2
Mezitím očistíme a omyjeme cibuli a mrkev. Cibuli i mrkev pokrájíme na kolečka a přidáme k masu přibližně po 35 minutách pečení. Během pečení maso podléváme výpekem a obracíme ho. Po hodině pečení z pekáče odstraníme poklici, zvýšíme teplotu a pečeme dalších 15-20 minut do doby, až maso bude mít zlatohnědou kůrku.
-
3
Maso pokrájíme na plátky, podáváme teplé i studené.