Vepřová krkovice na pivu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřové maso libové
  • 800 g Brambory sladké (Batáty)
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř růžový mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 902.2 mg
  • Vláknina 19873.5 mg
  • Vitamín A 19873.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5104.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a očištěnou krkovici nakrájíme na větší kostky, osolíme 0,5 lžičkou soli a opepříme a vložíme do zapékací mísy.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na proužky, přidáme k masu. Vše okořeníme kmínem, přidáme bobkový list, podlijeme pivem a troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba 2 hodiny. V průběhu pečení občas promícháme.

  • 3

    V mezičase oloupeme a omyjeme batáty, nakrájíme na kostky, osolíme a přendáme do pekáče. Přidáme máslo, tymián, přikryjeme alobalem a přidáme do trouby k masu, zhruba po hodině pečení. A dál asi hodinu pečeme při 170 °C.

Komentáře k receptu