Kuřecí řízky s provensálským kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 51 g
- Sodík 615 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 273.3 mg
- Draslík 540.1 mg
- Vláknina 2084 mg
- Vitamín A 2084 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené kuře naporcujeme (stehna, křidla, prsa..). Porce osolíme a obalíme v hladké mouce. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme smetanu, sůl a provensálské koření. Do druhé mísy nasypeme čerstvou strouhanku. Porce z kuřete obalíme ve vaječné směsi a pak ve strouhance.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a porce kuřete při střední teplotě smažíme do zlatova. Během smažení porce obracíme, aby se propekly z každé strany. Smažíme je 15-20 minut. Jakmile jsou usmažené, dáme je na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku a pak hned servírujeme.