Krůtí řízky na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 ks Brokolice
  • 2 ks Pórek
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 1144.1 mg
  • Vláknina 22063.1 mg
  • Vitamín A 22063.1 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 138.8 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky z krůtích prsou naklepeme, potřeme olejem a necháme 1 hodinu v chladu.

  • 2

    Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a nakrájíme na plátky, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Chilli papričku nasekáme.

  • 3

    Řízky po obou stranách osolíme a opepříme. V pánvi na oleji je opečeme a vyjmeme.

  • 4

    Ve výpeku podusíme připravenou zeleninu (kromě pórku) asi 5 minut. Podlijeme vodou, přidáme pórek, chilli papričku a vše povaříme 5 minut.

  • 5

    Maso potom přendáme do pekáče, pokryjeme zeleninou, ochutíme citronovou šťávou a rozmarýnem. Prohřejeme ve vyhřáté troubě.

  • 6

    Před podáváním pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu