Krůtí řízky na rozmarýnu
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 1 ks Brokolice
- 2 ks Pórek
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 20 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 1144.1 mg
- Vláknina 22063.1 mg
- Vitamín A 22063.1 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 138.8 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky z krůtích prsou naklepeme, potřeme olejem a necháme 1 hodinu v chladu.
-
2
Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a nakrájíme na plátky, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Chilli papričku nasekáme.
-
3
Řízky po obou stranách osolíme a opepříme. V pánvi na oleji je opečeme a vyjmeme.
-
4
Ve výpeku podusíme připravenou zeleninu (kromě pórku) asi 5 minut. Podlijeme vodou, přidáme pórek, chilli papričku a vše povaříme 5 minut.
-
5
Maso potom přendáme do pekáče, pokryjeme zeleninou, ochutíme citronovou šťávou a rozmarýnem. Prohřejeme ve vyhřáté troubě.
-
6
Před podáváním pokrm posypeme nasekanou petrželkou.