Krůtí plátky Tandoori
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 594.1 mg
- Vláknina 1042.2 mg
- Vitamín A 1042.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme jogurty s kořením, rozmačkaným česnekem, rozmačkaným zázvorem, jemně nasekanými a rozmačkanými paprikami, s citronovou šťávou, solí a pepřem. Směs má být co nejhladší.
-
2
Do krůtích plátků nakrojíme zářezy a maso vložíme do připravené směsi. Necháme do druhého dne v chladu.
-
3
Maso i s marinádou přendáme do pekáče nebo zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Nakonec necháme chvíli pod grilem v troubě.