Krůtí plátky Tandoori

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Zázvor celý
  • 300 g Jogurt nízkotučný
  • 900 g Krůtí prsa
  • 2 kávová lžička Tandoori Masala
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 594.1 mg
  • Vláknina 1042.2 mg
  • Vitamín A 1042.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme jogurty s kořením, rozmačkaným česnekem, rozmačkaným zázvorem, jemně nasekanými a rozmačkanými paprikami, s citronovou šťávou, solí a pepřem. Směs má být co nejhladší.

  • 2

    Do krůtích plátků nakrojíme zářezy a maso vložíme do připravené směsi. Necháme do druhého dne v chladu.

  • 3

    Maso i s marinádou přendáme do pekáče nebo zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Nakonec necháme chvíli pod grilem v troubě.

Komentáře k receptu