Slepované perníčky
Suroviny
- 200 g Cukr třtinový
- 60 g Máslo čerstvé
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Pistácie
- 20 g Mandle
- 50 g Marcipánová hmota surová
- 100 g Marmeláda rybízová
- 1 kávová lžička Koření perníkové
- 2 kávová lžička Soda jedlá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 9 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 56.3 mg
- Draslík 85.4 mg
- Vláknina 4066 mg
- Vitamín A 4066 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V horké vodní lázni šleháme cukr, máslo, vejce, med, rum a perníkové koření. Odstavíme z plotny, přimícháme jedlou sodu a zapracujeme mouku se špetkou soli. Vypracujeme těsto.
-
2
Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme různé tvary (každý tvar v sudém počtu - perníčky budeme slepovat k sobě.)
-
3
Perníčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 12-15 minut dozlatova.
-
4
Nesolené pistácie oloupeme, loupané mandle nasekáme a marcipán rozválíme. Z marcipánu vykrájíme malé ozdoby různých tvarů.
-
5
Vychladlé perníčky spojíme marmeládou a bílkem na ně přilepíme pistácie, mandle a ozdoby z marcipánu.