Slepované perníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cukr třtinový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Pistácie
  • 20 g Mandle
  • 50 g Marcipánová hmota surová
  • 100 g Marmeláda rybízová
  • 1 kávová lžička Koření perníkové
  • 2 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 56.3 mg
  • Draslík 85.4 mg
  • Vláknina 4066 mg
  • Vitamín A 4066 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V horké vodní lázni šleháme cukr, máslo, vejce, med, rum a perníkové koření. Odstavíme z plotny, přimícháme jedlou sodu a zapracujeme mouku se špetkou soli. Vypracujeme těsto.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme různé tvary (každý tvar v sudém počtu - perníčky budeme slepovat k sobě.)

  • 3

    Perníčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 12-15 minut dozlatova.

  • 4

    Nesolené pistácie oloupeme, loupané mandle nasekáme a marcipán rozválíme. Z marcipánu vykrájíme malé ozdoby různých tvarů.

  • 5

    Vychladlé perníčky spojíme marmeládou a bílkem na ně přilepíme pistácie, mandle a ozdoby z marcipánu.

Komentáře k receptu