Perníčky s rumovo- kakaovou glazurou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 250 g Mandle mleté
  • 250 g Ořechy lískové
  • 100 g Kandovaná citronová kůra
  • 100 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 20 g Tuk Hera jedlý
  • 200 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 balení Oplatky pekařské
  • 3 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 3 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 123.1 mg
  • Draslík 456.1 mg
  • Vláknina 11159.6 mg
  • Vitamín A 11159.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 10.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme mleté mandle, mleté oříšky, kandovanou citrusovou kůru, nastrouhanou čokoládu, skořici a hřebíček. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Pekařské oplatky o průměru 7cm rozložíme na plech. Z těsta pomocí dvou lžiček tvarujeme hrudky. Naneseme je na oplatky a navlhčenými prsty uhladíme.

  • 3

    Perníčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, uvnitř mají zůstat trochu měkké. Po vychladnutí odlomíme přesahující oplatky.

  • 4

    V misce smícháme moučkový cukr s kakaem. Přilijeme rum a vlažný rozpuštěný tuk. Vše vymícháme na roztíratelnou polevu.

  • 5

    Polevou potřeme perníčky a necháme zaschnout.

Komentáře k receptu