Perníčky s rumovo- kakaovou glazurou
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
- 250 g Mandle mleté
- 250 g Ořechy lískové
- 100 g Kandovaná citronová kůra
- 100 g Kandovaná pomerančová kůra
- 50 g Čokoláda hořká
- 20 g Tuk Hera jedlý
- 200 g Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 balení Oplatky pekařské
- 3 polévková lžíce Kakao - prášek
- 3 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 35 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 123.1 mg
- Draslík 456.1 mg
- Vláknina 11159.6 mg
- Vitamín A 11159.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 10.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme mleté mandle, mleté oříšky, kandovanou citrusovou kůru, nastrouhanou čokoládu, skořici a hřebíček. Vše dobře promícháme.
-
2
Pekařské oplatky o průměru 7cm rozložíme na plech. Z těsta pomocí dvou lžiček tvarujeme hrudky. Naneseme je na oplatky a navlhčenými prsty uhladíme.
-
3
Perníčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, uvnitř mají zůstat trochu měkké. Po vychladnutí odlomíme přesahující oplatky.
-
4
V misce smícháme moučkový cukr s kakaem. Přilijeme rum a vlažný rozpuštěný tuk. Vše vymícháme na roztíratelnou polevu.
-
5
Polevou potřeme perníčky a necháme zaschnout.