Kuřecí maso s kardamomem
Suroviny
- 200 g Cibule
- 1000 g Kuřecí prsa
- 10 g Chilli koření mleté
- 300 g Žampiony čerstvé
- 200 g Pórek
- 80 g Máslo čerstvé
- 20 g Sůl
- 50 g Kardamom
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Solamyl
- 50 g Česnek
- 200 ml Olej stolní
- 150 ml Víno červené
- 40 ml Omáčka sójová
- 300 ml Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1032 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 84.8 mg
- Draslík 684.4 mg
- Vláknina 5410.7 mg
- Vitamín A 5410.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsíčka nakrájíme přes vlákna na větší kousky, mírně je osolíme a opečeme na tuku.
-
2
Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, pórek, očištěné žampiony, čili koření a kardamom. Zalijeme vývarem, přidáme nakrájená rajčata a pod poklicí zvolna dusíme, až maso změkne.
-
3
Potom přilijeme červené víno, máčený škrob a sójovou omáčku. Vše prohřejeme.
-
4
Nakonec přidáme máslo a ještě vše podusíme.