Perníčky se sušeným a kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Med včelí
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 hrst Kandované ovoce
  • 1 hrst Meruňky sušené
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Koření perníkové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 97.4 mg
  • Vláknina 3722 mg
  • Vitamín A 3722 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, cukru, tekutého medu, vajec, jedlé sody, rumu, kakaa a perníkového koření vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne v chladu.

  • 2

    Těsto rozválíme na pomoučněné pracovní ploše na plát a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Upečené, mírně vychladlé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a po úplném vychladnutí je uložíme do krabice nejméně do druhého dne, můžeme i déle.

  • 3

    V misce třeme bílek a postupně přidáváme moučkový cukr, až vznikne hustá poleva. Zdobičkou nebo malou lžičkou naneseme polevu ozdobně na perníčky a do ještě vlhké polevy vmáčkáváme sušené a kandované ovoce, nakrájené na kousky.

Komentáře k receptu