Perníčky zdobené mandlemi
Suroviny
- 100 g Med včelí
- 50 g Vepřové sádlo škvařené
- 30 g Mandle
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 0.5 kávová lžička Anýz mletý
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Nové koření mleté
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 5 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 60.6 mg
- Vláknina 4139 mg
- Vitamín A 4139 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pracovní ploše smícháme prosátou mouku s moučkovým cukrem. Přidáme prosáté mleté koření a jedlou sodu. Promícháme a přilijeme med smíchaný s vejci, tekutým medem a sádlem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme těsto, které necháme nejméně 2 hodiny odpočinout v chladu.
-
2
Těsto potom ještě propracujeme a rozválíme na plát silný asi 3mm. Vykrajujeme jednoduché tvary perníčků, např. srdíčka nebo kolečka.
-
3
Perníčky urovnáme ne plech vyložený pečicím papírem, na povrchu je potřeme rozšlehaným vejcem a do těsta vmáčkneme poloviny oloupaných mandlí.
-
4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme perníčky vychladnout.