Pražské perníčky s mandlemi
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
- 50 g Med včelí
- 75 g Máslo čerstvé
- 100 g Ovesné vločky
- 100 g Čokoláda na vaření
- 50 g Mandle
- 50 g Kandované ovoce
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Koření perníkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 13 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 33.5 mg
- Draslík 110.8 mg
- Vláknina 5728.8 mg
- Vitamín A 5728.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr vsypeme do kastrůlku, zalijeme vodou a za stálého míchání vaříme. Když se cukr rozpustí, zmírníme var a vmícháme máslo a med. Stále mícháme, až se všechny suroviny spojí.
-
2
Mouku smícháme v míse s kořením, ovesnými vločkami a práškem do pečiva. Přilijeme mírně vychladlou povařenou směs a vypracujeme těsto. Na pracovní ploše těsto ještě dobře prohněteme, zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v chladu odpočinout.
-
3
Těsto rozválíme na plát silný asi 4mm a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
-
4
Po částečném vychladnutí máčíme perníčky v rozpuštěné čokoládě, zdobíme celými loupanými mandlemi a kandovaným ovocem.