Pražské perníčky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Med včelí
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ovesné vločky
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 50 g Mandle
  • 50 g Kandované ovoce
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Koření perníkové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 110.8 mg
  • Vláknina 5728.8 mg
  • Vitamín A 5728.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr vsypeme do kastrůlku, zalijeme vodou a za stálého míchání vaříme. Když se cukr rozpustí, zmírníme var a vmícháme máslo a med. Stále mícháme, až se všechny suroviny spojí.

  • 2

    Mouku smícháme v míse s kořením, ovesnými vločkami a práškem do pečiva. Přilijeme mírně vychladlou povařenou směs a vypracujeme těsto. Na pracovní ploše těsto ještě dobře prohněteme, zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v chladu odpočinout.

  • 3

    Těsto rozválíme na plát silný asi 4mm a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

  • 4

    Po částečném vychladnutí máčíme perníčky v rozpuštěné čokoládě, zdobíme celými loupanými mandlemi a kandovaným ovocem.

Komentáře k receptu