Listové šneky se sardelkami a olivami
Suroviny
- 150 g Olivy černé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Sardinky v oleji
- 1 ks Chilli paprička sušená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 balení Listové těsto
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 25 g
- Sodík 412 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 24.1 mg
- Draslík 123.4 mg
- Vláknina 5869.1 mg
- Vitamín A 5869.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva plechy vyložíme pečicím papírem, šneky budeme péci v troubě předehřáté na 210 °C.
-
2
Na náplň opláchneme sardinky (máme-li, lepší jsou sardelky), necháme okapat. Olivy, kapary, česnek, sardelky, chilli papričku a lístky šalvěje nakrájíme na drobno. Směs zakapeme citronovou šťávou, přidáme rozmarýn, tymián, sůl, pepř, olej a utřeme do pasty.
-
3
Listové těsto na pomoučeném vále vyválíme do obdélníka, potřeme náplní (necháme asi 1,5 cm okraj) a těsto svineme. Vzniklou roládu zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 60 minut odpočinout. V průběhu hodiny roládu několikrát obrátíme.
-
4
Vychlazenou roládu nakrájíme na 4 mm silné plátky, rozložíme ve větší vzdálenosti na plechy a dáme na 15 minut do chladu.
-
5
Šneky pokropíme vodou a pečeme v předehřáté troubě 6 – 10 minut, poté teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme dalších zhruba 8 minut.
-
6
Šneky necháme vychladnout a podáváme.