Barevná rýžová pánev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Tofu uzené
  • 100 g Hrášek
  • 200 g Smetana špaldová
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Cuketa
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 981 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 631.2 mg
  • Vláknina 12127.2 mg
  • Vitamín A 12127.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V zeleninovém vývaru uvaříme rýži podle návodu na obalu.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm osušené, na kostky nakrájené tofu. Vyjmeme z pánve a odložíme.

  • 3

    Na stejné pánvi osmahneme nasekanou cibuli a na kolečka nakrájenou bílou část jarních cibulek. Přimícháme kari koření a cukr. Potom přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou papriku, cuketu a rajčata. Vsypeme hrášek a za občasného míchání vše restujeme asi 4 minuty. Nakonec zalijeme špaldovou smetanou a přivedeme k varu.

  • 4

    Uvařenou, okapanou rýži spolu s opečeným tofu přidáme k zelenině do pánve, vše dochutíme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme.

  • 5

    Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu