Barevná rýžová pánev
Suroviny
- 250 g Rýže předvařená (parboiled)
- 200 g Rajčata
- 200 g Tofu uzené
- 100 g Hrášek
- 200 g Smetana špaldová
- 750 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule červená
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Cuketa
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 11 g
- Sodík 981 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 631.2 mg
- Vláknina 12127.2 mg
- Vitamín A 12127.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V zeleninovém vývaru uvaříme rýži podle návodu na obalu.
-
2
V pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm osušené, na kostky nakrájené tofu. Vyjmeme z pánve a odložíme.
-
3
Na stejné pánvi osmahneme nasekanou cibuli a na kolečka nakrájenou bílou část jarních cibulek. Přimícháme kari koření a cukr. Potom přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou papriku, cuketu a rajčata. Vsypeme hrášek a za občasného míchání vše restujeme asi 4 minuty. Nakonec zalijeme špaldovou smetanou a přivedeme k varu.
-
4
Uvařenou, okapanou rýži spolu s opečeným tofu přidáme k zelenině do pánve, vše dochutíme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme.
-
5
Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.