Pizza taštičky
Suroviny
- 100 g Olivy nakládané
- 400 g Rajčata loupaná celá
- 40 ml Víno červené veganské
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 10 plátek Listové těsto veganské
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- 1 polévková lžíce Olej lanýžový
- 2 polévková lžíce Smetana ovesná
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 48 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 4 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 75.1 mg
- Vláknina 1936.7 mg
- Vitamín A 1936.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku, kapary a přepůlené olivy. Přidáme najemno nasekaný česnek a vše necháme změknout. Vmícháme rajčatový protlak, krátce osmahneme, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Přidáme nasekaná rajčata z konzervy, okořeníme oreganem a zvolna vaříme 5 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Plátky zmrazeného těsta rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme mírně rozmrazit. Potom plátky napříč přepůlíme, abychom získali čtverce těsta.
-
3
Lanýžový olej smícháme s rajčatovou omáčkou a do středu čtverců dáme lžíci omáčky. Těsto přiklopíme (špičku na špičku, aby vznikla taštička) a okraje přimáčkneme vidličkou.
-
4
Vrchní stranu taštiček potřeme ovesnou smetanou a posypeme sezamem.
-
5
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut. Podáváme teplé i studené.