Výborná kuřecí játra
Suroviny
- 600 g Kuřecí játra
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Majonéza
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Grilovací koření
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 65 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 5 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 49.6 mg
- Vláknina 1147 mg
- Vitamín A 1147 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a očištěná kuřecí játra překrojíme na poloviny a obalíme ve směsi hladké mouky a grilovacího koření.
-
2
Na pánvi na oleji osmahneme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli. Přidáme játra a chvíli restujeme. Zalijeme trochou vody a dusíme doměkka.
-
3
V míse smícháme hořčici, majonézu, kečup, sójovou omáčku a worcester. Směs vlijeme do pánve na podušená játra. Podle chuti přisolíme a můžeme přilít i trochu vody.
-
4
Při podávání posypeme každou porci nakrájenou jarní cibulkou.