Perníkový koláč s datlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 27 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 95.8 mg
- Draslík 275 mg
- Vláknina 10632.7 mg
- Vitamín A 10632.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dortovou formu vymažeme 20 g másla a dno vyložíme pečicím papírem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
-
2
Vypeckované datle dáme do misky se sodou a máslem a zalijeme vroucí vodou. Mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Datle necháme ve vodě vychladnout.
-
3
V míse utřeme vejce s cukrem do hladké pěny, do ní zamícháme směs s datlemi. Poté vmícháme hrubě sekané ořechy a mouku, v níž jsme promíchali kypřicí prášek, perníkové koření a sůl. Směs pečlivě promícháme.
-
4
Těsto vložíme do formy, povrch uhladíme a těsto pečeme v předehřáté troubě 60 až 75 minut. Zda je koláč upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
-
5
Upečený koláč necháme chladnout ve formě asi 5 minut, poté vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.