Krůtí prsa na grilu s koriandrovým olejem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 250 g Jogurt bílý smetanový
  • 150 ml Extra Virgin
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika sladká
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 špetka Pepř 4 barev
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Koriandr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 8.1 mg
  • Vláknina 741.7 mg
  • Vitamín A 741.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu: do misky dáme bílý smetanový jogurt, který smícháme s utřeným česnekem, hořčicí, solí, sladkou paprikou a čerstvě pomletým pepřem.

  • 2

    Krůtí prsa omyjeme rozřízneme podélně na 4 řízky, osušíme a vložíme do marinády tak, aby byly úplně ponořené. Necháme je marinovat nejlépe přes noc (v lednici).

  • 3

    Druhý den předehřejeme gril na 250°C - 300°C. Omyjeme čerstvý koriandr, vodu důkladně setřepeme, nasekáme ho nadrobno a dáme do misky. Chilli papričku omyjeme, osušíme, rozkrojíme podélně ostrým nožem, zrníčka seškrábneme, papričku posekáme nadrobno a přidáme ke koriandru. Přilijeme olivový extra panenský olej, lžičku citrónové šťávy a vše důkladně promícháme.

  • 4

    Krůtí řízky vyjmeme z marinády, kterou necháme trochu okapat. Řízky grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany přibližně po 4 minutách, maso nepropichujeme, obracíme ho kleštěmi. Hotové krůtí řízky potřeme připraveným olejem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu