Krůtí prsa na grilu s koriandrovým olejem
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 250 g Jogurt bílý smetanový
- 150 ml Extra Virgin
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Citrónová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika sladká
- 1 ks Chilli paprička
- 2 špetka Pepř 4 barev
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Koriandr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 8 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 8.1 mg
- Vláknina 741.7 mg
- Vitamín A 741.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu: do misky dáme bílý smetanový jogurt, který smícháme s utřeným česnekem, hořčicí, solí, sladkou paprikou a čerstvě pomletým pepřem.
-
2
Krůtí prsa omyjeme rozřízneme podélně na 4 řízky, osušíme a vložíme do marinády tak, aby byly úplně ponořené. Necháme je marinovat nejlépe přes noc (v lednici).
-
3
Druhý den předehřejeme gril na 250°C - 300°C. Omyjeme čerstvý koriandr, vodu důkladně setřepeme, nasekáme ho nadrobno a dáme do misky. Chilli papričku omyjeme, osušíme, rozkrojíme podélně ostrým nožem, zrníčka seškrábneme, papričku posekáme nadrobno a přidáme ke koriandru. Přilijeme olivový extra panenský olej, lžičku citrónové šťávy a vše důkladně promícháme.
-
4
Krůtí řízky vyjmeme z marinády, kterou necháme trochu okapat. Řízky grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany přibližně po 4 minutách, maso nepropichujeme, obracíme ho kleštěmi. Hotové krůtí řízky potřeme připraveným olejem a ihned podáváme.