Těstoviny v zelenině
Suroviny
- 250 g Těstoviny
- 150 g Hlíva ústřičná
- 150 g Zakysaná smetana
- 100 g Sýr Eidam uzený 45%
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 26 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 265.6 mg
- Vláknina 3835 mg
- Vitamín A 3835 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájenou hlívu a prolisovaný česnek. Vše chvíli podusíme a podle potřeby podlijeme 2 lžícemi vody.
-
2
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a ihned promícháme s podušenou cibulí a hlívou. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, okořeníme lístky tymiánu a promícháme. Podle chuti přisolíme.
-
3
Těstovinovou směs urovnáme do máslem vymazané remosky a zapékáme 15 minut. Potom zalijeme mlékem rozmíchaným se smetanou a nastrouhaným sýrem. Povrch poklademe lupínky másla a ještě krátce zapečeme.