Kořeněný pečený bůček s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 80 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 355.3 mg
- Vláknina 1700.2 mg
- Vitamín A 1700.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček upravíme na tvar obdélníku a po vlákně nakrojíme na plátky silné asi 1cm. Každý plátek zvlášť osolíme a okořeníme, proložíme nasekaným česnekem. Plátky potom složíme zpět do původního tvaru a svážeme provázkem.
-
2
Připravené maso vložíme do sádlem vymazané remosky, podlijeme trochou vody a obložíme na čtvrtky nakrájenou cibulí.
-
3
Pečeme pod alobalem asi 60 minut, potom alobal odstraníme a maso doměkka dopečeme.
-
4
Hotový bůček krájíme napříč, podáváme teplý nebo studený.