Kořeněný pečený bůček s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřový bok
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 798 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 355.3 mg
  • Vláknina 1700.2 mg
  • Vitamín A 1700.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček upravíme na tvar obdélníku a po vlákně nakrojíme na plátky silné asi 1cm. Každý plátek zvlášť osolíme a okořeníme, proložíme nasekaným česnekem. Plátky potom složíme zpět do původního tvaru a svážeme provázkem.

  • 2

    Připravené maso vložíme do sádlem vymazané remosky, podlijeme trochou vody a obložíme na čtvrtky nakrájenou cibulí.

  • 3

    Pečeme pod alobalem asi 60 minut, potom alobal odstraníme a maso doměkka dopečeme.

  • 4

    Hotový bůček krájíme napříč, podáváme teplý nebo studený.

Komentáře k receptu