Vepřová pečínka se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 42 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 564.8 mg
- Vláknina 8300 mg
- Vitamín A 8300 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené švestky namočíme do studené vody na 2 hodiny a potom je vypeckujeme. Vodu ze švestek uchováme.
-
2
Vepřovou pečeni vykostíme a uprostřed masa nakrojíme kapsu. Kapsu naplníme švestkami, maso osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.
-
3
Připravenou pečeni osmahneme na sádle a i s výpekem přendáme do remosky. Obložíme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibulí a pečeme doměkka za občasného podlévání vodou ze švestek.