Vepřová pečínka se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Vepřová pečeně
  • 200 g Švestky sušené
  • 40 g Vepřové sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 564.8 mg
  • Vláknina 8300 mg
  • Vitamín A 8300 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky namočíme do studené vody na 2 hodiny a potom je vypeckujeme. Vodu ze švestek uchováme.

  • 2

    Vepřovou pečeni vykostíme a uprostřed masa nakrojíme kapsu. Kapsu naplníme švestkami, maso osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.

  • 3

    Připravenou pečeni osmahneme na sádle a i s výpekem přendáme do remosky. Obložíme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibulí a pečeme doměkka za občasného podlévání vodou ze švestek.

Komentáře k receptu