Krůtí maso s jablky na bramborách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 16 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 87.6 mg
- Draslík 1327.2 mg
- Vláknina 16080 mg
- Vitamín A 16080 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, tři odložíme stranou a zbylé nakrájíme na kostičky, osolíme a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Brambory poklademe na nudličky nakrájeným, osoleným a opepřeným krůtím masem. Posypeme kari kořením a přikryjeme oloupanými, na plátky nakrájenými jablky. Na jablka nastrouháme brambory, které jsme nechali stranou. Vše pokapeme worcesterem a kečupem, povrch poklademe plátky másla.
-
2
Pokrm pečeme asi 45 minut. Pokud se začne na povrchu připalovat, přikryjeme jej alobalem.