Vepřový guláš bez tuku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 kostka Masox
  • 750 g Vepřové maso libové
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kmín mletý
  • 3 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 108.8 mg
  • Vláknina 2572.8 mg
  • Vitamín A 2572.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3795.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli vsypeme do pekáče. Přidáme omyté, na kousky nakrájené maso a promícháme.

  • 2

    Ve vroucí vodě v hrnci necháme rozpustit kostky masoxu.

  • 3

    Do nádoby o objemu 1l vsypeme kmín, škrobovou moučku a mletou papriku. Nesolíme! Přilijeme rozpuštěný masox, dolijeme studenou vodou a dobře promícháme.

  • 4

    Připraveným nálevem zalijeme maso s cibulí v pekáče, ale nemícháme. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 250 stupňů Celsia. Pečeme asi 1 1/2 hodiny.

Komentáře k receptu