Husí játra s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1264 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 133 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 382.5 mg
- Draslík 205.9 mg
- Vláknina 3221 mg
- Vitamín A 3221 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 6.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá játra osušíme a posolíme.
-
2
Nakrájíme podélně mandle a zapícháme do jater spolu s 1 hřebíčkem (do každé poloviny jeden).
-
3
Připravená játra vložíme do horkého sádla tak, aby byla ponořená(sádlo nesmí být přepálené).
-
4
Na mírném ohni je vaříme v sádle asi půl hodiny.
-
5
Játra se podávají teplá s chlebem, jsou však chutná i studená.