Husí játra s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Husí sádlo
  • 50 g Mandle
  • 200 g Játra husí
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1264 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 133 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 382.5 mg
  • Draslík 205.9 mg
  • Vláknina 3221 mg
  • Vitamín A 3221 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá játra osušíme a posolíme.

  • 2

    Nakrájíme podélně mandle a zapícháme do jater spolu s 1 hřebíčkem (do každé poloviny jeden).

  • 3

    Připravená játra vložíme do horkého sádla tak, aby byla ponořená(sádlo nesmí být přepálené).

  • 4

    Na mírném ohni je vaříme v sádle asi půl hodiny.

  • 5

    Játra se podávají teplá s chlebem, jsou však chutná i studená.

Komentáře k receptu