Jitrnicové smaženky II
Suroviny
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Jitrnice domácí
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 4 polévková lžíce Hořčice
- 4 polévková lžíce Křen
- 0.27 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 43 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 184.2 mg
- Vláknina 3472.5 mg
- Vitamín A 3472.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jitrnice vymačkáme, přidáme nasekanou cibuli, vejce, strouhanku a dle potřeby dochutíme pepřem, solí, česnekem a majoránkou.
-
2
Ze směsi tvoříme malé placičky, které opékáme z obou stran na sádle.
-
3
Hotové pomažeme hořčicí a posypeme křenem.