Králík na bílém víně
Suroviny
- 1500 g Králík
- 1 kávová lžička Citrónová šťáva
- 1 ks Cibule
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 0.5 dl Olej rostlinný
- 2 dl Bílé víno
- 2.5 dl Smetana
- 5 dkg Anglická slanina
- 2 polévková lžíce Zázvor
- 1 polévková lžíce Oregano
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1048 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1181 mg
- Bílkoviny 120 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 331 mg
- Draslík 1263.8 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka naporcujeme, osolíme a posypeme mletým zázvorem a oreganem. Na oleji osmahneme slaninu, vložíme porce králíka a po obou stranách je opečeme a následně vyjmeme.
-
2
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a necháme ji ve výpeku zpěnit. Porce králíka vložíme zpět, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Před koncem dušení maso vyjmeme a přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou. Dochutíme citronovou šťávou a solí a krátce povaříme.