Králík na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Králík
  • 1 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 0.5 dl Olej rostlinný
  • 2 dl Bílé víno
  • 2.5 dl Smetana
  • 5 dkg Anglická slanina
  • 2 polévková lžíce Zázvor
  • 1 polévková lžíce Oregano
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1048 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1181 mg
  • Bílkoviny 120 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 331 mg
  • Draslík 1263.8 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka naporcujeme, osolíme a posypeme mletým zázvorem a oreganem. Na oleji osmahneme slaninu, vložíme porce králíka a po obou stranách je opečeme a následně vyjmeme.

  • 2

    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a necháme ji ve výpeku zpěnit. Porce králíka vložíme zpět, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Před koncem dušení maso vyjmeme a přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou. Dochutíme citronovou šťávou a solí a krátce povaříme.

Komentáře k receptu