Dršťková polévka speciál
Suroviny
- 500 g Dršťky vařené
- 1 kávová lžička Paprika pálivá
- 1 kávová lžička Polévkové koření
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Bedly čerstvé
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 1 polévková lžíce Paprika sladká
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Vepřové sádlo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1076 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 196.3 mg
- Draslík 332.1 mg
- Vláknina 1000 mg
- Vitamín A 1000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předvařené dršťky zalijeme studenou vodou a zvolna vaříme do měkka. Měkké dršťky scedíme, vývar dáme stranou, a dle potřeby rozkrájíme na menší nudličky.
-
2
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, zasypeme mletou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme mletou papriku. Do zásmažky postupně přiléváme vývar z drštěk a prošleháváme metličkou. Uvedeme do varu, přidáme nakrájené, na másle podušené bedly a koření a povaříme. Nakonec přidáme dršťky a dochutíme česnekem, majoránkou a polévkovým kořením.