Dršťková polévka speciál

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Dršťky vařené
  • 1 kávová lžička Paprika pálivá
  • 1 kávová lžička Polévkové koření
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bedly čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 1 polévková lžíce Paprika sladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1076 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 196.3 mg
  • Draslík 332.1 mg
  • Vláknina 1000 mg
  • Vitamín A 1000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předvařené dršťky zalijeme studenou vodou a zvolna vaříme do měkka. Měkké dršťky scedíme, vývar dáme stranou, a dle potřeby rozkrájíme na menší nudličky.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, zasypeme mletou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme mletou papriku. Do zásmažky postupně přiléváme vývar z drštěk a prošleháváme metličkou. Uvedeme do varu, přidáme nakrájené, na másle podušené bedly a koření a povaříme. Nakonec přidáme dršťky a dochutíme česnekem, majoránkou a polévkovým kořením.

Komentáře k receptu