Tykvové smaženky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 500 g Tykev
  • 125 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Černucha
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 166.6 mg
  • Draslík 303 mg
  • Vláknina 2869.8 mg
  • Vitamín A 2869.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu na rozpuštěném másle zprudka osmahneme oloupanou, nastrouhanou cibuli. Přidáme oloupanou, nastrouhanou tykev a dusíme asi 3 minuty, až se šťáva vypaří.

  • 2

    Podušenou směs smícháme s rozdrobeným sýrem, vejci, kořením a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Na pánvi na rozpáleném oleji smažíme z připravené směsi placičky z každé strany dozlatova. Po usmažení je vyjmeme na papírovou utěrku. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu